Καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 4 εβδομάδων

'ΠΡΩΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ' ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Θεατρικό παιχνίδι - Μουσικοκινητική αγωγή Μουσική - Ζωγραφική - Σκάκι - Κουκουλοθέατρο - Προβολή ταινιών

Καλοκαίρι! H αγαπημένη εποχή των παιδιών! Τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά δίνουν ραντεβού με τους συμμαθητές τους το Σεπτέμβριο με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς!
Τα καλοκαιρινά μπάνια, τα παιχνίδια στην παραλία και η ξενοιασιά των διακοπών είναι κάτι που τριβελίζει το μυαλό όλων μας , μικρών –μεγάλων, από την στιγμή που βλέπουμε τον υδράργυρο στο θερμόμετρο ν’ ανεβαίνει! Όλοι μας βασανιζόμαστε λίγο-πολύ περιμένοντας τις διακοπές!
Για μας τους μεγάλους τα πράγματα ίσως να είναι και λίγο καλύτερα! Γνωρίζουμε το πρόγραμμά μας και ανάλογα με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις μας κανονίζουμε αναλόγως!
Τα παιδιά όμως, πώς θα περάσουν το διάστημα μέχρι να έρθει η πολυπόθητη μέρα που ο μπαμπάς και η μαμά θα πάρουν την άδειά τους ;
¨ Ολοι θυμόμαστε ότι παλαιότερα ο μεγαλύτερος αριθμός των παιδιών, είχε την πολυτέλεια να επισκέπτεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τον παππού και τη γιαγιά σε κάποιο από τα πανέμορφα ορεινά ή παραθαλάσσια χωριά της χώρας μας, όπου τα παιδιά περνούσαν το διάστημα των διακοπών τους με τρείς μήνες ακατάπαυστου παιχνιδιού!

 Τα τελευταία χρόνια όμως, όλο και λιγότερα παιδιά μπορούν ν΄ απολαύσουν αυτή την πολυτέλεια, εξ΄αιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής! Οι γειτονιές δεν είναι τόσο φιλικοί όσο παλιά για να μπορούν τα παιδιά άφοβα να συναντούν στους δρόμους τους φίλους τους! Αναγκάζονται να μένουν σπίτι, χωρίς σχολείο, χωρίς συμμαθητές και χωρίς παιχνίδι! Κατ’ αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζεται η ενέργειά τους και αντιδρούν με άσχημο τρόπο τόσο απέναντι στους άλλους, όσο και απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό!

Με γνώση αυτής της κατάστασης και αναλογιζόμενοι τις ανάγκες και την αγωνία των γονιών για την καλύτερη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών τους, ο «Περίπατος» διοργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων από: 18/6 -13/7

Καλοκαιρινός ‘’Περίπατος’’ στην Τέχνη.

<<…Καλοκαιράκι έρχεται, σηκώστε τα πανιά σας,
Βάλτε μπροστά στην πλώρη σας,
Όλα τα όνειρά σας!...>>
‘’Περιπατητικά ‘’ ταξίδια στο όνειρο και στη φαντασία.
Για 5η χρονιά ο ‘’περίπατος’’ διοργανώνει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, διάρκειας 4 εβδομάδων για παιδιά από 3-12 ετών.
Θα χωρίζεται σε τέσσερεις θεματικές ενότητες, όσες και οι εβδομάδες διάρκειάς του.


ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ    ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!

Εβδομάδα 1η: ’’18/6 έως 23/6 θέμα:Παραμύθια από την Ανατολή’’

Εβδομάδα 2η: ‘’25/6 έως 30/6 θέμα:Παραμύθια από την Δύση’’

Εβδομάδα 3η : "2/7 έως 6/7   θέμα:Παραμύθια από τον Βορρά’’

Εβδομάδα 4η: ’’9/7 έως 13/7  θέμα:Παραμύθια από τον Νότο’’

Λίγα λόγια για τη βιωματική μάθηση.
Όλο το πρόγραμμα βασίζεται στη βιωματική μάθηση, μέσω των βασικών αρχών του Θεάτρου.
Είναι πλέον ευρέως γνωστό, ότι τα παιδιά μαθαίνουν και συλλέγουν πληροφορίες, βιώνοντας και όχι απλά ακούγοντας ή διαβάζοντας.
Τα παιδιά μέσω του βιωματικού τρόπου μάθησης, συλλέγουν εμπειρίες και εμβαθύνουν στη Γνώση με πιο άμεσο και δημιουργικό τρόπο.

Μέσα από το πρόγραμμά μας θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε, όσο είναι δυνατόν,
την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι και την ανάγκη των γονιών για ασφαλή
επιλογή , γνωρίζοντας ότι ο χρόνος του παιδιού τους καλύπτεται από πληθώρα
δημιουργικών δραστηριοτήτων.


Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο ή μέρος του προγράμματός μας!

Καλό καλοκαίρι!

Ομάδα "ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ"

Τηλ. & Fax 2109954189 , 6974664041
Πολιτιστική διαχείριση και επικοινωνία Σταυρούλα Μανδαλά, =